Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsbestämmelser


Onsdagsserien är öppen för företagslag, kompisgäng, kvarterslag och liknande samt i en särskild serie för licensierade spelare.

Lagen kan välja att spela dubbel eller trippel. 2-5 spelare (2-4 i serien för licensierade spelare) får delta i laget och laget kan således sätta in nya spelare mellan matcherna. En avbytare får sättas en gång under pågående match.

Spelet sker i form av seriespel alla mot alla två till fyra gånger beroende på antalet anmälda lag.

Matcherna spelas på onsdagar med början klockan 18.30. Andra matchen är utsatt till 19.45. Denna tid är flexibel. Lag får lov att komma överens om att börja tidigare om det är möjligt. Skulle något av lagen inte vara klara med sin första match innan 19.45 senareläggs naturligtvis starten för den andra matchen.

Varje onsdag spelas två tre matcher.

Matchen är slut när ett lag har uppnått 13 poäng.

Svenska Bouleförbundets regler gäller. Domare kommer att finnas på plats, framför allt för att informera och hjälpa lagen. Spelarna bör tänka på följande regler:

  • Lotten avgör vilket lag som börjar kasta lillen.
  • Lillen ska kastas ut till ett avstånd på mellan 6 och 10 meter samt 0,5 meter från kortlinjen. Ett enda lillekast är tillåtet; om det misslyckas får motståndarna placera lillen på valfri tillåten plats.
  • Man ska stå med båda fötterna i marken och innanför ringen under hela kastet och man får inte lämna denna position förrän klotet tagit mark.
  • När lag A spelar ”äger” det hela banan och då får lag B inte befinna sig någonstans mellan ringen och lillen. De bör stå tysta och stilla några meter snett bakom lillen och därmed följa sina motståndares klot. Det är det spelande laget som har att avgöra vilket lag som leder och skall mäta om så behövs.
  • Lag som uteblir utan att ha meddelat motståndarna senast dagen före förlorar matchen på wo, vilket innebär förlust med 7-13.
Uppdaterad: 27 OKT 2022 12:56 Skribent: Christer Sandberg
E-post: This is a mailto link

 

Vinterserien

Spelprogrammet klart!

       

               

 

GYNNA VÅRA 

SPONSORER!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Postadress:
Alliansen Varbergs Boulehall
Stenåsavägen 5
432 32 Varberg

Besöksadress:
Stenåsavägen 5
432 32 Varberg

Kontakt:
Tel: 0340219229
E-post: This is a mailto link

Se all info

VI SPONSRAR ALLIANSEN - VARBERGS BOULEHALL