Hoppa till sidans innehåll

Seriepremiär

11 OKT 2018 20:18
Idag var det premiär för vinterns torsdagserie. Det innebar fullt hus i Boulodromen när näst intill 250 boulister gjorde upp om serieplaceringarna. Nytt för i år är att Skene Bouleklubb ställer upp med ett lag.
  • Uppdaterad: 11 OKT 2018 20:18

På förmiddagen spelades matcherna i division 1, vilket som alltid i premiären innebar flera klubbderbyn, Läjet Blå-Läjet Vit, PRO Delfinen-PRO Tärnan och Kulknappen Röd-Kulknappen Blå.Läjet ställde upp med två jämnstarka lag och matchen slutade följdriktigt oavjord 8 lika.

Som bekant har en del av banorna blivit lite "svårare" efter det att bangruppen i sommar lagt lite singel på dem. Visst hördes det en och annan svordom över snedstudsar och missnöje med förändringen men pétanque spelas som regelboken anger på olika typer av grusunderlag och det gäller att anpassa spelet underlaget. Säkert kommer lagen att lära sig behärska underlaget och spelskickligheten därmed att öka.Leif "Kalifen" Carlsson, lagledare för PRO Delfinen, samtalar här med Lena Svensson. Leifs lag besegrade klubbkamraterna i PRO Tärnan med 10-6.

Efter middag var det dags för division 2-lagen att inta banorna. Även i den serien var det ett par matcher mellan klubbkamrater. Derome Blå besegrade Derome Röd med 9-7 medan Verksveteranerna Vit spöade sina kamrater i det blå laget med hela 12-4.

Övriga resultat i division 1 hittar man här och i division 2 här.

Skribent: Christer Sandberg
E-post: This is a mailto link

 

Vinterserien

Spelprogrammet klart!

       

               

 

GYNNA VÅRA 

SPONSORER!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Postadress:
Alliansen Varbergs Boulehall
Stenåsavägen 5
432 32 Varberg

Besöksadress:
Stenåsavägen 5
432 32 Varberg

Kontakt:
Tel: 0340219229
E-post: This is a mailto link

Se all info

VI SPONSRAR ALLIANSEN - VARBERGS BOULEHALL