Hoppa till sidans innehåll

Norsk seger i Vintercupen

29 OKT 2017 10:23
Startfältet var starkt när Varbergs Vintercup spelades i Boulodromen i lördags. Många svenska elitspelare var på plats liksom fyra av Norges bästa spelare! Segrade gjorde Bastien Testaniere och Benny Bel-Lafkie från osloklubben Groruddalen Petanque.
  • Uppdaterad: 02 NOV 2017 16:57

Arrangerande klubben Kulknappen kunde glädjas åt ett stort deltagande i Varbergs Vintercup 42 i lördags. 34 lag ställde upp till spel bland vilka det fanns både lokala lag och mera rutinerade lag med svenska och norska toppspelare.

Tävlingen, som var en öppen dubbel, avgjordes med poolspel och efterföljande A- resp. B-slutspel. Bland de lokala lagen var det bara hemmaklubbens Ulla och Jan-Olof Olsson som lyckades ta sig till åttondelen i A. Där blev det emellertid stopp genom förlusten mot Knuffs Lars-Åke Simonsson och Lennart Nordqvist.

Segrarna, Bastien Testaniere och Benny Bel-Lafkie från Groruddalen Petanque Klubb, båda landslagsspelare i Norge. Benny segrade i årets norska singelmästerskap och Bastien blev bronsmedaljör. På fotot överst på sidan är det Bastien som lägger.

Det norska laget med Bastien Testaniere och Benny Bel-Lafkie var redan för från början storfavoriter till segern och gick efter en klar pool-seger fram som en ångvält i A-slutspelt, 13-0, 13-1 och 13-3, innan det var dags för final. På den undre halvan tog sig Lindomes Stefan Giza och Daniel Larsen till final genom att bl.a. i semifinalen besegra välmeriterade Anders Csapo, SCP, och Andreas Petersson (LID) med 13-12. Anders och Andreas hade i kvarten slagit ut norska landslagskvinnan Eli Gjengstö och Benny Bel-Lafkihs lillebror Gabriel.

Finalen blev en mycket spännande match. Lindomelaget spelade starkt med precisa lägg från Stefan och precisionsskytte från Daniel och tog ledningen med 10-5. Men petanque spelas till 13 och en match kan svänga snabbt. Norrmännen kom tillbaka och gick upp i ledning innan lindomelaget åter tog poäng och plötsligt stod det 12 lika. Den fåtaliga publiken höll andan, dödstyst i Boulodromen under den sista omgången där alltså oslolaget drog det längsta strået. Publiken som satt kvar till slutet fick alltså se en välspelad och spännande final. Synd bara att inte fler tar chansen att se petanque i toppklass.

Lindomes Stefan Giza och Daniel Larsen följer mätningen under en av finalomgångarna.

 

Henrik Hugosson (LID)/Anders Larsson (CPC) vann B-finalen mot Halmstad Petanks Stefan Aderby/Johannes Thuresson. Att de här lagen hamnade i B-slutspelet säger en del om konkurrensen om toppplaceringarna.

Andreas Petersson och Anders Csapó spelade till sig tredjeplatsen i A, liksom kärnanlaget Håkan Hallberg och Jonny Patron på fotot nedan.

 

Domare under de dryga 9 timmar som tävlingen pågick var Douglas Adolfsson och tävlingsledare Ulf Lindell.

Skribent: Christer Sandberg
E-post: This is a mailto link

 

Vinterserien

Spelprogrammet klart!

       

               

 

GYNNA VÅRA 

SPONSORER!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Postadress:
Alliansen Varbergs Boulehall
Stenåsavägen 5
432 32 Varberg

Besöksadress:
Stenåsavägen 5
432 32 Varberg

Kontakt:
Tel: 0340219229
E-post: This is a mailto link

Se all info

VI SPONSRAR ALLIANSEN - VARBERGS BOULEHALL