Hoppa till sidans innehåll

En tidig julklapp! Ventilationsanläggningen är nu igång!

12 DEC 2020 17:08
Boulodromen står redo med ett nytt ventilationssystem när pandemien så småningom tvingas på reträtt. Förutom bättre luft kommer det att ge en avsevärt minskad uppvärmningskostnad. Arbetet har utförts av Ventilationsteknik i Varberg.
  • Uppdaterad: 12 DEC 2020 20:00

 

Boulodromen har länge brottats med dålig luft och brist på en bra styrning av värmen i hallen. Det har betytt en mycket hög elförbrukning och trots detta inte någon bra luft!

Efter en lång process och mycket utredning, beslutades det på ett extra årsmöte att vi skulle satsa på en ordentlig ventilationsanläggning med värme-återvinning. För detta behövdes lite tillskott finansiellt. Med Varbergs Kommuns och Varbergs Sparbanks benägna bistånd har detta ordnats på ett mycket positivrt sätt. Totaleffekten är att vi trots större låneskuld har fått en väsentligt lägre årskostnad!

Ventilationsanläggningen är nu på plats och vi kommer att använda tiden fram till årskiftet att trimma in anläggningen. Hallen kommer att ha en temperatur på 17 grader året runt, bortsett från dagar då yttertemperaturen överstiger 17 grader. Allt med ordentlig luftväxling, med ständig ny uppvärmd luft, som fördelas jämt i hela hallen. Då större delen av värmen i den förbrukade luften återvinns, blir uppvärmningskostnaderna mycket låga!

Skribent: Per Qvenild
E-post: This is a mailto link

 

Vinterserien

Spelprogrammet klart!

       

               

 

GYNNA VÅRA 

SPONSORER!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Postadress:
Alliansen Varbergs Boulehall
Stenåsavägen 5
432 32 Varberg

Besöksadress:
Stenåsavägen 5
432 32 Varberg

Kontakt:
Tel: 0340219229
E-post: This is a mailto link

Se all info

VI SPONSRAR ALLIANSEN - VARBERGS BOULEHALL